alumínium

2018.01.16. 15:48

Könnyebb és méretesebb lesz az új Chevy pickup

Pontosan 100 évvel azután, hogy 1918 januárjában átadta az első teherautókat a vásárlóknak, bemutatkozott a legújabb Chevrolet Silverado pickup.

Forrás: automotor

Dinamikus hengerlekapcsolással jönnek a V8-asok, és van egy új fejlesztésű, soros 6 hengeres turbódízel is – olvasható az automotor.hu oldalon.

A lap szerint 204 kg-mal csökken a saját tömeg az előző generációhoz képest, az alvázból pedig 40 kg-ot faragtak le. Az ajtók és a fedelek alumíniumból készülnek, és több a nagyszilárdságú acél a konstrukcióban.

Akkor sincs baj, ha nem autópályára készül az ember

A karosszéria 41, a tengelytávolság 100 mm-rel lett hosszabb, a plató 18 centivel lett szélesebb, a kerékjáratok fölé rendelhető zárható tárolódobozok összesen 198 literes térfogattal rendelkeznek, a platóajtó elektromos mozgatású.

Nem kell többé kézzel lehajtani a platót

Nyolc felszereltség közül lehet választani, már a műbőr üléses, króm nélküli alapkivitelben is van 7 colos érintőképernyős fejegység.

Ránézésre is kényelmes belsőt terveztek a járgánynak

Három erőforrás közül lehet választani, az 5,3 és 6,2 literes V8-asnál dinamikus hengerlekapcsolást alkalmaznak, azaz változó számú hengert kapcsol le az elektronika terheléstől függően. Teljesen új fejlesztés a 3,0 literes lökettérfogatú, soros hathengeres Duramax turbódízel, ahogy a benzinesekről, erről sem árultak el további részleteket – fogalmazta meg a lap.

A dízel és a nagyobbik benzines 10 fokozatú, az 5,3-as alapmotor 6 fokozatú automatikus váltót kap.

Címkék#Autó-Motor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!