Széchenyi-év

2021.05.12. 09:28

Kreatív pályázatra várják a hétvégi magyar iskolák pedagógusait

A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kara és a nemzetpolitikáért felelős államtitkárság projektíró versenyt hirdet a diaszpórában működő hétvégi magyar iskolákban tanítók számára.

Forrás: kulhonimagyarok.hu

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a verseny célja, hogy a diaszpórában oktatók megmutathassák kreativitásukat és a diákokkal való együttműködésüket a projektoktatás során, az elkészült munkákkal tisztelegve a 230 éve született Széchenyi István életműve előtt.

A felhívásra bárki jelentkezhet, aki kreatívnak érzi magát és a diaszpórában működő hétvégi magyar iskolákban tanít. A hagyományos formában működő iskolák mellett online működő magyar iskolák is nevezhetnek.

A jelentkezők feladata Széchenyi életművének feldolgozása projektmódszerrel.

A projekt lehet egy lezárult, gyerekekkel már megvalósult program, de egy jövőben megvalósuló tervezet is. Kidolgozása történhet egyénileg vagy csoportosan is (maximum 5 fő részvételével).

A legjobb pályamunkákat beküldők a nemzetpolitikáért felelős államtitkárság 100-150 ezer forint értékű nyereményében részesülnek könyv vagy könyvutalvány formájában, továbbá a legsikeresebb pályaműveket – a Gróf Széchenyi Család Alapítvány felajánlásának köszönhetően – publikálják a Stádium online folyóiratban is.

A részletes pályázati felhívás a kulhonimagyarok.hu oldalon a Pályázatok menüpontban olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!