2017.07.12. 11:21
Lecsó újratöltve
A lecsó a nyár egyik legjellegzetesebb fogása, amelyről akkor sem kell lemondania, ha új ízekre vágyik. Csigó Zita gasztroblogger mediterrán lecsója egyszerű és izgalmas: íme a ropogós kolbásszal és kenyérkockákkal készült finomság az Ínyenc magazin legfrissebb számából.
Hozzávalók négy főre
Az elkészítés lépései
1. Nagy serpenyőben hevítsünk fel egy evőkanál olívaolajat, és dinszteljük meg rajta a kétféle, megtisztított, finomra aprított hagymát. Adjuk hozzá előbb a megmosott, felkarikázott kápiát, majd a felkarikázott padlizsánt, végül pedig a szintén karikákra vágott cukkinit.
2. A paradicsomokat hámozzuk meg, magozzuk ki, a húsukat kockázzuk fel, és adjuk a többi zöldséghez. Ízesítsük sóval, borssal, valamint a morzsolt kakukkfűvel, és süssük félpuhára a zöldségeket.
3. Közben a kolbászt és a rozskenyeret vágjuk fel apró kockára, a parmezánt reszeljük le, a lecsepegtetett aszalt paradicsomot daraboljuk apróra. Forgassuk össze ezeket.
4. A zöldséges ragut kanalazzuk sütőedénybe, osszuk el a tetején a kolbászos keveréket, locsoljuk meg a maradék olívaolajjal, és alufóliával lefedve toljuk a 170 fokos sütőbe húsz-huszonöt percre. Az utolsó öt percre távolítsuk el az alufóliát, és pirítsuk meg a lecsó tetejét. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
További izgalmas lecsók és más nyári finomság elkészítésének leírását megtalálja az Ínyenc magazin aktuális számában.
Keresse az Ínyenc magazint az újságárusoknál és a lapcentrum.hu oldalán!