Egy szerzetesnő portréja

2018.09.24. 11:39

Legelsődlegesebb hivatása Jézus Krisztus jegyesének lenni

Tehetséges zongoristának indult, aztán 26 évesen almakoncentrátummal házalt egy amerikai cégnél. Később a fehér szolgálati autóját a Domonkos-rendi nővérek fehér ruhájára cserélte, mert édesanyja betegsége olyan útra terelte, ahol az anyagi javakat hátrahagyva, mint mondja, a lélek legnagyobb kincsét találta meg, a szeretetet.

Vajon milyen utat jár be az ember, amíg a népszerű üdőtőmárka leányvállalatának kereskedelemfejlesztési menedzseréből Domonkos-rendi szerzetesnő lesz? Az Echo Tv Kettesben Szabó Anettel című portréműsora már régóta szerette volna erről megkérdezni Baritz Sarolta Laura szerzetesnővért, az élet egy súlyos betegség révén közbeszólt.

Fájdalmai közepette családja, barátai, jó ismerősei álltak mellette. Háláját az Echo Tv portréműsorán keresztül is tolmácsolta orvosainak, különösen Rojkovich Bernadette-nek, aki nemcsak orvosi szakértelmével, hanem szeretetével, empátiájával állt mellette százötven napon keresztül. Baritz Sarolta hozzátette: hála illeti a rendtársait is, a domonkos nővéreket, és társait a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán.

A szerzetesnő arra a kérdésre, hogy mi az elsődleges hivatása, azt felelte: a legelsődlegesebb számára Jézus Krisztus menyasszonyának, jegyesének lenni, mert a szerzetesi életnek végső soron legfőbb célja és alapja az Istennel ápolt olyan kapcsolat, amely boldogít, kiteljesít.

Elmondta, a domonkos rendben az egyik fő cél az apostoli élet és az igazságnak a hirdetése. Ezért nagyon sokat tanulnak, sőt tudományos munkát is végeznek. Baritz Sarolta Laura közgazdász, így az ő tudományos munkája a közgazdaságtan területén van.

Én megcsináltam ezt a gerincsérvet, mert ez egy feladat volt. Volt egy célom, hogy meggyógyuljak, minden szenvedő, beteg ember számára meg kell lennie annak a végső célnak, hogy ő ki akar ebből jönni. És akkor ez egy feladat, amelyhez erények kellenek – magyarázta.

Ha azt nézem, hogy a betegségnek, a szenvedésnek célja van, akkor ez ugyanolyan értékű, mint Szent István király országalapítása. Értékben a két cél egyáltalán nem különbözik. A lényeg a küzdés maga.

Borítóképünk kivágás a fenti videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!