felmérés

2019.04.23. 06:08

Legszívesebben még mindig boltban veszünk könyvet

A hangoskönyvek viszont alig fogynak nálunk.

Forrás: Shutterstock

Bár a webáruházakból is egyre többen rendelnek könyvet Magyarországon, a többség elsősorban a hagyományos könyvesboltokat preferálja, és a rendszeresen olvasók nagyjából harmada vásárol havonta vagy annál is gyakrabban – olvasható a Világgazdaság keddi kiadásában.

A lap a Picodi smart-shopping platform felmérését ismertetve azt írja, hogy a magyarok 68 százaléka a hagyományos könyvesboltokat részesíti előnyben, ha olvasnivalót keres, a könyvtári kölcsönzés aránya 9 százalék, a barátoktól, ismerősöktől kölcsönkérésé pedig elenyésző, 1 százalék.

A megkérdezettek 22 százaléka válaszolta azt, hogy nem nagyon olvas, illetve nem érdeklik a könyvek. Arra a kérdésre, hogy vásárolt-e az elmúlt egy évben könyvet, a nők 76, a férfiak 64 százaléka válaszolt igennel.

Annak ellenére, hogy a hangoskönyvek világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, Magyarországon a digitális vagy CD formátumban megjelenő hangoskönyvek vásárlási aránya mindössze 1 százalékra tehető.

A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók többsége, 88 százaléka elégedett a könyvpiaci felhozatallal.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!