Guruló ajándék

2017.07.14. 06:00

Luxus kispolszkit kap Tom Hanks

Tom Hanks egy magyarországi forgatás során szeretett bele a Polski Fiat 126p-be, erre a hírre pedig a lengyel kisautó gyártóhelye, Bielsko Biala városa elhatározta, hogy megajándékozzák egy példánnyal a színészt.

Egy 1974-ben gyártott, sokat látott példányt vásároltak szponzorok pénzéből, majd helyi szakemberek és az autóklub segítségével újjáépítették a gépet. Rafał Sonik volt az ötletgazda és ő állta a beszerzési költség nagy részét, a BB Oldtimer Garage végezte a karosszéria és a technika felújítását, a Carlex Design pedig megtervezte és megvalósította az egyedi belsőt. A karosszériánál a gyári állapotot állították helyre, azonban az utastérnél a Carlex Design tuningcég szabadon engedte fantáziáját.

A régi kort akarták megidézni az új belső térrel, persze nem a lengyel autókban, hanem az álomautónak számító Rolls-Royce-ok belsejében lehetett ilyesfajta kárpit. Halványzöld lett az ülések színe, a műszerfalon sötétbarna szín is megjelenik. Egyedi, írógépekre hasonlító gombokat is készítettek, hiszen Tom Hanks hobbija az írógépek gyűjtése, a váltógomb átlátszó műanyag tömbjében Bielsko-Biala város címere látható.

További részleteket az egyedi autóról és más érdekes cikkeket is talál az automotor.hu oldalán.

Címkék#tomhanks

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!