egészséges praktikák

2019.09.14. 18:55

Magok, amelyek bármelyik tablettánál hatásosabbak

Tudta, hogy bizonyos magvak segíthetnek a depresszió leküzdésében, vagy éppen csökkentik a koleszterinszintet?

Forrás: Shutterstock

Fotó: puhhha

A Mindmegette cikke megmutatja, melyik mag, milyen betegségre, egészségügyi problémára lehet jó.

Magas koleszterinszint

A mandula a legjobb választás számodra. Könnyű, egészséges snack, ami tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Valamint egyszeresen telített zsírsavakat is tartalmaz, amely az egészséges zsírok közül való. A mandula csökkenti a koleszterinszintet, ezzel megelőzve az érrendszer elzáródását. Napi egy marék az egészséges adag belőle.

Depresszió

Válaszd a kesudiót. A benne található aminosavak egyike megnöveli a szerotonin nevű hormon mértékét a szervezetben. Ez segíthet legyőzni a depresszió, a stressz és a szorongás tüneteit.

Edzés után

A földimogyoró segít az izmokban visszaállítani a fehérjeszintet. Napi egy kanál mogyoró vagy két kanál mogyoróvaj segíthet az izomnövelésben is.

Az Alzheimer-kór megelőzésére

Nagy segítséget jelent a pekándió azoknak az embereknek, akinek a családjában előfordult Alzheimer-kór. Ez a mag tele van magnéziummal és olyan ásványi anyagokkal, amelyek csökkentik a gyulladást.

A vércukorszint stabilizálása

A gesztenye nagyobb szénhidrátmennyiséget tartalmaz, mint a többi mag. Ezek az anyagok lassabban haladnak át a szervezeteden, így egyensúlyban tartják az energia- és vércukorszinted.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!