reTHINK Hungary

2017.11.18. 04:00

Magyar designfesztivált rendeznek Londonban

Divatbemutató, workshopok, designvásár és újragondolt magyar gasztronómia is szerepel az első londoni magyar designfesztviálként szombatra meghirdetett reTHINK Hungary című programon.

A Londoni Magyar Kulturális Központ által szervezett egész napos, ingyenes esemény több nézőpontból is körüljárja az újragondolás, újrahasznosítás témáját a Black Swan Studiosban.

A környezettudatosság egyre fontosabb része a mindennapoknak, ezért magától értetődő, hogy a kortárs designerek is reflektálnak rá. A reTHINK Hungary e munkák bemutatása mellett tágabban értelmezi az újrahasznosítást. A V4-es régióban a körülmények sokszor rákényszerítették az alkotókat arra, hogy újragondolják a lehetőségeiket, a munkájukat, és a legtágabb értelemben vett újrahasznosítás eszközeihez nyúljanak: gyakran a könnyen hozzáférhető és olcsó megoldásokból születtek a legnagyobb értékek – közölték az MTI-vel pénteken a szervezők.

Tájékoztatásuk szerint a reTHINK Hungary programjában Magyarország legnagyobb és legismertebb designvására, a WAMP harminc tervezője, köztük a Red Dot-díjas Anagraphic és a tavalyi Gombold Újra! Díjnyertes tervezője, Vetlényi Alma mutatkozhat be a brit közönség előtt.

A fesztivál V4 kerekasztal-beszélgetésén brit, cseh, lengyel, magyar és szlovák szakértők keresik a választ többek között azokra a kérdésekre, hogy miben hasonlít és miben különbözik a közép-európai régió kreatív ipara az Egyesült Királyságétól, milyen kihívásokkal néz szembe, és milyen közös megoldásokat dolgozhatna ki a négy ország, és hogy miként lehetne láthatóbbá tenni a régiót a brit piacon.

A Kinetech ékszerkészítő workshopján két brit-magyar művész: Beregszászi Előd és Bolygó Bálint segítségével a Popupology kollekcióra alapuló hajtogatott fülbevalókat, op-art ingarajzokat és egyedi, hajtogatott papírszobrokat készíthetnek a résztvevők, majd Szentkirályi Orsolya sommelier mutatja be a tokaji Gizella Pincészet egyik különleges furmintját.

A két fiatal divattervező, Nagy Fanny és Varga Fanni új kollekcióit felvonultató divatbemutatók után a reTHINK Hungary élő DJ-zenével és kötetlen beszélgetéssel zárul.

Borítóképünkön a londoni magyar designfesztiválon is bemutatkozó Vetlényi Alma és alkotótársa, Horváth Júlia egyik kollekciójának ruhakölteménye látható a 2015-ös Gombold újra! öltözéktervezési pályázat döntőjében. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!