lehetőség

2019.12.02. 15:21

Magyar kiállítók is részt vesznek a milánói nemzetközi kézműves vásáron

A magyarok többek közt gasztronómiai különlegességeket, bőr- és textiltermékeket, gyógy- és kozmetikai termékeket, kézműves ékszereket, vadászati cikkeket mutatnak be.

Forrás: YouTube

Mintegy negyven magyar kiállító vesz részt a Milánóban december 8-ig tartó nemzetközi kézműves vásáron. A magyar kiállítók többek közt gasztronómiai különlegességeket, bőr- és textiltermékeket, gyógy- és kozmetikai termékeket, kézműves ékszereket, vadászati cikkeket mutatnak be.

A milánói vásártéren zajló Artigiano in fiera (AF) nevű vásár a világ első számú találkozópontjának számít a kézműves kisvállalkozások számára. A nemzetközi vásáron legutoljára 1,2 millióan fordultak meg.

Külön standon mutatkozik be a 2020-as magyarországi egyházi kongresszusra készülő Nemzetközi Eucharisztikus Titkárság, valamint a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ és a Magyar Kerékpáros Szövetség.

A december 8-ig tartó rendezvényen két magyar kézműves díjban részesült: a vásáron húsz éve résztvevő Pál Sándor tűzzománc ékszereket és dekorációkat állít ki, Lajtai József pedig 2003-ban először mutatta be Olaszországban az azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvendő kürtőskalácsot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!