elég a cumiból

2019.11.25. 16:00

Mit vigyünk babalátogatóba?

Nagy fejtörést okozhat, mit vegyünk, ha kisgyermek érkezik a rokonságba, baráti körbe.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Dmitry Lobanov

A csalad.hu összegyűjtött néhány ötletet, milyen ajándékokban gondolkozhatunk, ha nem szeretnénk, hogy a baba tőlünk kapja az ötödik cuki cumit vagy a hatodik alvós rongyit.

Babaápolási csomag – kicsit másképp

Az elsőgyerekes anyukák könnyen elveszhetnek az internet világában, amikor próbálják kideríteni, melyik babaápolási terméket is vegyék meg a picinek. Állítsunk össze olyan csomagot, ami többfajta márkájú pelenkát tartalmaz, vagy vegyünk 4-5 féle popsikrémet/ kenőcsöt, babafürdetőt, hogy az édesanya maga tesztelgethesse, melyik termék válik be az ő babájánál.

Kismama-csomag

Természetes, hogy a babának viszünk ajándékot, de az már kevésbe elterjedt, hogy megajándékozzuk az édesanyát. Érdemes olyasmit választani, ami nagy segítségére lehet a kismamának az első pár hétben. Ilyen lehet az alkarra húzható szoptatós párna, vagy a kifejezetten kismamák számára készült kozmetikai termékek.

Finomságok előre gyártva

A szoptatás első két hetében jobb nem kísérteni a sorsot, és megválogatni, mit eszik a kismama. Keressünk egy megbízható listát azokról az ételekről, miket nem ehet az anyuka a szoptatás időszakában. Állítsunk össze egyszerű recepteket azokból az alapanyagokból, amiket nyugodtan fogyaszthat. A praktikus receptgyűjteményből el is készíthetünk néhány ételt, majd egy-két étkezésre elegendő adagokban lefagyasztva vigyük el az újdonsült édesanyának, aki valószínűleg nagyon hálás lesz a figyelmességért.

Személyre szóló kuponok

Vegyünk elő papírt, tollat és engedjük szabadjára a fantáziánkat! Emlékezzünk vissza, nekünk mire lett volna szükségünk a gyermekünk születése után, ha pedig még nincs gyermekünk, érdeklődjünk a környezetünkben lévő anyukáktól. Ez alapján készítsünk egy kuponfüzetet, amit a kismama apránként beválthat nálunk. Ilyen lehet a síró baba 1 órás ringatása, vagy a nyugodt fürdés, de jól jöhet egy nagytakarítás, vagy egy nagybevásárlás kupon is.

Családi fotózás

Mindenki szereti megörökíteni a családi pillanatokat, de a baba érkezése többnyire olyan sok kiadással jár, hogy a profi fotózás jó pár hónapot várat magára. Ajándékozzuk meg az újdonsült szülőket családi fotózással! Még jobb, ha van olyan stylist és sminkes ismerősünk, aki elvállalja a kismama megszépítését a fényképezés napjára. A fáradt édesanya biztosan nem utasítja vissza a lehetőséget, hogy az anyukaszerep mellett újra gyönyörű nőnek is érezhesse magát.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!