küzdősport

2018.06.12. 15:57

Most ingyen megtanulhatja a különleges muay thai fortélyait

Igazi mesterek oktatják a technikát a következő pár napban.

Thaiföldről érkezett mesterek oktatják a héten magyar versenyzőknek és edzőknek a tradicionális muay thai technikákat egy négynapos ingyenes szemináriumsorozat keretében.

A Fit Club Zugló-Thai Box Akadémia, a Yokkao Hungary és a Thaiföldi Királyság Nagykövetségének közös szervezésében létrejött roadshow kedden délelőtt Budapesten, a Fit Club Zugló edzőtermében kezdődött, a nyitóeseményen 17 hazai klub több mint 40 képviselője vett részt.

A programsorozatot Jakkrit Srivali nagykövet nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta: örömmel tapasztalta, hogy a Thaiföldön nemzeti sportnak számító muay thai iránt az utóbbi években egyre nagyobb az érdeklődés Magyarországon. A nagykövet hozzátette: a közelmúltban számos olyan eseményre került sor, amely idehaza népszerűsítette a kelet-ázsiai küzdősportot.

Srivali azt is elmondta, hogy a Honvédelmi Minisztériummal való együttműködés keretében a közelmúltban a magyar katonák is megismerkedhettek a muay thai technikákkal. Ezenkívül a nagykövetség támogatta az áprilisi monori thai-box verseny megrendezését, illetve a muay thai a drogok elleni kampányt, amellyel a budapesti Hősök terén arra kívánták felhívni a fiatalok figyelmét, hogy a kábítószerezés helyett inkább hasznosan, például sportolással töltsék el az idejüket.

Jakkrit Srivali elmondta: a négynapos roadshow szerdán Miskolcon, csütörtökön Monoron folytatódik, majd pénteken Győrben ér véget. A résztvevők ezeken az eseményeken többek között Jarusdej Ulit nagymestertől és Thanee Hompchampa mestertől, a Thaiföldi Muay Thai Boran Szövetség elnökétől, illetve elnökségi tagjától tanulhatják meg a muay thai védelmi- és boxtechnikákat, a helyes lábmunkát, valamint az ököl, a láb, a térd és a könyök megfelelő használatát. Minden helyszínen Wai Kruh, Ram Muay harci táncbemutatókat is tartanak.

A nagykövet végül bejelentette, hogy szombaton a Fit Club Zuglóban rendezik meg a muay thai családi napot, amelynek keretében a látogatók a thaiföldi tradicionális táncokkal és ételekkel is megismerkedhetnek.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / UfaBizPhoto

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!