3+1 tipp

2019.04.05. 10:15

Mutatjuk, hogyan frissítheti fel tavaszra konyháját

Jobb kedvvel fogyasztjuk el a kávénkat, és lendületesebben indulhat a reggel.

Forrás: Shutterstock

Most már nemcsak a naptár, hanem a hőmérő szerint is itt van végre a tavasz, a jó idő, úgyhogy vele együtt jöhetnek az aktív időszakok is! Például hozzáláthatunk a veteményes- vagy a konyhakert elkészítésének, esetleg a konyha tavaszi felfrissítésének. Hiszen egy szemet gyönyörködtető, meghitt konyhában jobb kedvvel fogyasztjuk el a kávénkat, és lendületesebben indulhat a reggel – írja az Origo.

1. Kezdjük a legnehezebbel!

Nem véletlenül a tavasz a nagytakarítás ideje: a sötét hónapok után nagy szükség van a megújulásra. Télen hajlamosak vagyunk a kényelmes és meleg lakásban, kuckózva tölteni az időnk nagy részét. Valószínűleg közben rengeteg

olyan dolgot is felhalmozunk, amikre egyáltalán nincs szükség.

Tartsunk egy kiadós szortírozást és egy alapos nagytakarítást (hello, piszkos ablakok!) a konyhában és a kamrában, amitől ez a két helyiség garantáltan új fényében fog ragyogni.

Arról nem beszélve, hogy többé nem fogja nyomni a vállunkat a rendetlenség terhe, plusz egy csomó helyet nyerhetünk magunknak bónuszként.

2. A növények a barátaink

Ne féljünk a növényektől! Csodásan feldobják a konyhát, és rengeteg olyan fajta kapható, amiket a tapasztalatlan szobakertészek is életben tudnak tartani.

Nemcsak üdévé teszik a konyha megjelenését, de oxigéntisztító hatásukról is ismertek.

Az étkezőbe helyezzünk könnyező pálmát, fikuszt vagy sárkányfát, a konyhaablakban pedig praktikus fűszernövénykertet nevelhetünk. A legénypálma nemcsak jól mutat, de nagyon hálás, bírja a szárazságot, és sötétebb sarkokban sem lesz szomorú.

3. Mi is meg tudjuk csinálni!

Ne féljünk nekiállni saját kezűleg elkészíteni egy-egy dekorációt. Már kezdetleges eszközökkel és minimális kézügyességgel is nagyon praktikus és dekoratív díszeket alkothatunk. Amellett, hogy készítésük kikapcsolódást,

a végeredmény sikerélményt nyújt majd, személyes kötődést is jelentenek hosszabb távon.

Ha a bútorfestést meghagynánk a haladóknak, különböző üvegekből, sőt, kedvenc vizes palackjainkból például igényes vázákat és virágtartókat készíthetünk. Ha igazán semmi jó ötletünk nincsen,

keressünk elő két karácsonyi fényfüzért.

Az egyiket helyezzük befőttesüvegbe, a másik felhasználásához pedig nyomtassuk ki a kedvenc képeinket és fa ruhacsipesszel rögzítsük őket az égősorra. Máris kész a tökéletes dísz, amely hangulatvilágításnak is ideális.

+1 Magunkről se feledkezzünk meg!

Ahhoz, hogy teljes legyen a tavaszi újjászületés, nem elég a környezetünket megújítanunk, magunkra is kiemelt figyelmet kell fordítani. A kimerítő tavaszi nagytakarítás és dekorálás közben is igyunk elég vizet,

hiszen kulcsfontosságú, hogy mindennap megfelelő mennyiségű folyadékot vigyünk be a szervezetünkbe.

Legyen otthon és útközben is nálunk egy üveg víz, és gondoskodjunk folyamatosan a folyadékpótlásról. Ami pedig a legfontosabb:

a változás mindig velünk és belülről kezdődik,

ezért, ha sikerül új, előremutató szokásokat kialakítani – mint első lépésként a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel – már szuper úton járunk!

Csak tartsuk is meg jó szokásainkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!