Járvány

2020.02.24. 13:10

Nem mondják le a külföldi utazásokat a járvány miatt

Az érdeklődők inkább telefonon kérnek felvilágosítást a járvány miatti intézkedésekről – mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke

Man and woman stroll through the city with protective masks and sanitizing gels to counteract the possible infection of the ''CoronaVirus'',Milan,Italy, February 23,2020 (Photo by Andrea Diodato/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Andrea Diodato

Hozzátette: az irodák az olasz fejleményeket követően igyekeznek minél rugalmasabban alkalmazkodni a helyzethez.

Amennyiben szükséges, alternatív útvonalakon biztosítják az utazásokat, illetve mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szolgáltatók elfogadják adott esetben az átfoglalási kéréseket.

Az országos tisztifőorvos hétfői közlése szerint mérik

az új koronavírus olaszországi terjedése miatt az onnan közvetlenül érkező utasok testhőmérsékletét a budapesti és a debreceni repülőtéren.

A koronavírus-járvány december közepén indult Kínából.

A hivatalosan COVID-19 névvel jelölt vírusfertőzés már több mint hetvenezer embert megfertőzött szerte a világban, több mint kétezren pedig meghaltak a kórban. A megbetegedések és halálozások túlnyomó többsége továbbra is a kínai Hupej tartományban történt. Több országban, Kuvaitban, Bahreinben és Afganisztánban is megjelent a kínai Vuhanból indult koronavírus, Olaszországban a múlt hétvégén robbanásszerűen megugrott a megbetegedések száma.

Borítókép: két turista szájmaszkban február 23-án, Milánóban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!