Önkéntes olimpikonok

2018.12.06. 22:07

Nem csak mikuláskor visz csomagokat az Ökumenikus Segélyszervezet

A 1353-as adományvonal hívásával most bárki segíthet.

Fotó: Greskovits András

500 doboznyi tartósélelmiszer összeállítását kezdte meg ma az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja. Az adománycsomagok összeállításában és az első csomag kiszállításában olyan ismert olimpikon legendák segítettek önkéntesként, mint Kovács Koko István, Gyurta Dániel és Kiss Gergely, akikhez csatlakozott Szabados Ágnes műsorvezető is.

A mikulásnapi időzítés nem véletlen, a szervezők ezzel szeretnék érzékeltetni, hogy az intézmény egész éves segítségnyújtásának csupán töredéke ez a mennyiség. Évente ugyanis országosan több mint 40.000 kérés érkezik az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontjába.

A karitatív szervezet emellett országos intézményhálózatán keresztül az „Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak és Esélyt az esélyteleneknek!” mottó mentén segíti a bajbajutottakat egész évben.

Míg a tüzelő és a ruházati támogatás inkább szezonális segélykérésnek minősül, addig a tartósélelmiszer formában történő támogatás iránt egész évben folyamatos az érdeklődés. Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja évente több ezer esetben nyújt élelmiszersegélyt.

A tűzifa és élelmiszer mellett többek között gyógyszerre, akadálymentesítésre, élhető lakáskörülmények kialakítására, rezsihátralékhoz való hozzájárulásra, illetve ruhapótláshoz kérnek jellemzően segítséget az Ökumenikus Segélyszervezethez fordulók.

Az 500 adománycsomag az ország több pontjára fog megérkezni: többgyermekes családokhoz, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkhöz, létminimum alatt élőkhöz, krízis helyzetbe kerülő egyénekhez vagy családokhoz egyaránt.

A 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal most bárki csatlakozhat az összefogáshoz. A hívásokból valódi segítség lesz, egy élelmiszercsomag ára például körülbelül 40 hívás az adományvonalra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!