Mindentudó böngészők

2018.11.13. 18:20

Netes képkonvertálót indított a Google

A szolgáltatás hasznos előnye, hogy meg lehet nézni a különbséget az eredeti és feldolgozott képek között.

Kezdetét vette a Chrome éves fejlesztői konferenciája, az első nap meglepetését a Google online képkonvertáló szolgáltatásának a leleplezése jelentette – számol be róla az Origo cikke. Mint írják, a teljesen ingyenes Squoosh-t egy techdemónak szánta a cég, hogy mire nem képesek manapság pusztán webes technológiák használatával a böngészők, de nyugodtan használhatja bárki, akinek szüksége van rá.

A Squoosh rendkívül fapados – írja róla az Origo -, nem képes és kíván versenyre kelni böngészőkben futó képszerkesztő szolgáltatásokkal.

Az érdeklődők behúzhatják vagy betallózhatják a szerkeszteni kívánt képeiket, opcionálisan átméretezhetik azokat és csökkenthetik a színpalettájukat,

végül pedig a tömörítési beállítások konfigurálását követően lementhetik JPEG, PNG, WebP, és BMP formátumba a konvertált képeiket.

A szolgáltatás érdekessége, hogy egy csúszkával meg lehet nézni a különbséget az eredeti és feldolgozott képek között, ami nagyon hasznos, ha valaki szeretné eltalálni az arany középutat a képminőség és a fájlméret között – mutat rá a cikk.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!