kényelmes megoldás

2018.10.22. 08:26

Egyre jobban kedveljük a csomagautomákat

Mivel az alacsony házhozszállítási díjak fenntarthatatlanok, egyre nagyobb szerepet kapnak a kereskedelemben a csomagautomaták. Bár Magyarország e téren előrébb jár a szomszédos országoknál, végesek a kapacitások, ezért időben hozzá kell látni a karácsonyi bevásárláshoz.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Marjai János

A Magyar Posta országszerte 51 csomagautomatával rendelkezik, amelyeken összesen 4260 rekesz van, miután a vállalat tavaly októberben jelentősen bővítette a tíz legforgalmasabb készülék kapacitását – közölték a Világgazdaság megkeresésére a társaság kommunikációs osztályánál.

Kiemelték, hogy

a bővítésben nem érintett berendezések egyenként 76 rekeszt tartalmaznak, míg a bővített automaták 100 fölötti rekeszszámúak.

Hangsúlyozták,hogy a nemzetközi irányelveket követve a forgalmasabb budapesti csomópontokon és a nagyobb vidéki városokban állítottak üzembe csomagautomatákat.

A szolgáltatás a kezdetektől, vagyis 2015 óta népszerű a lakosság körében a Magyar Posta szerint. Az automaták kihasználtsága országosan változó, függ a várostól és a közvetlen helyszíntől is, de általánosságban elmondható, hogy a legnépszerűbb készülékek kapacitásának kihasználtsága 85 százalék fölötti éves szinten.

A csomagautomaták kezelése egyszerű, elvégre

éjjel-nappal elérhetők, bankkártyával is használhatók, a csomagok átvétele gyors, az ügyfeleknek pedig nem kell kitérőt tenniük, mert az automaták többségét bevásárlóközpontoknál létesítették.

A régióban Magyarországon működik a legnagyobb, azaz a legtöbb ponton elérhető és legnagyobb kapacitású csomagautomata-hálózat, vagyis a hazai piac mindkét mérőszámot tekintve túlszárnyalja a cseh, a szlovák, a szlovén és a román mutatókat – hívta fel a Világgazdaság figyelmét Bengyel Ádám, a piachoz 103 automatával hozzájáruló Foxpost alapítója, vezérigazgatója.

Cégük tovább terjeszkedik, még az idén több mint 50 százalékkal nő a pontjaik száma, a felvevő- és átadókapacitás eközben 80 százalékkal bővül.

A kezdetekkor

egy automatában átlagosan 67 csomag fért el, de ez a szám rövidesen felkúszik 110-ig,

a 36 új helyszín révén pedig már 48 városban, illetve Budapest 19 kerületében lesznek jelen a berendezéseik.

Az év végéig 11 200 rekesz lesz a Foxpost automatáin.

A meglévő városokban is bővítenek: Szegeden, Miskolcon és Pécsett 2-2, Debrecenben, Nyíregyházán, Egerben, Veszprémben, Tatabányán és Győrben 1-1 új automatát helyeznek üzembe. Az automaták eközben Budapest IV., XVII., XVIII., XIX. és XX. kerületében is feltűntek, ahol korábban nem volt jelen a Foxpost.

Borítókép: Illusztráció

Egy férfi csomagot vesz ki a Magyar Posta csomagautomatájából

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!