minőségi fogyasztás

2020.10.30. 11:38

Ön tudja, milyen pohárból, hogyan kell inni a pálinkát?

A minőségi magyar pálinka népszerűsítését segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara újonnan megjelent kiadványa.

Cikó, 2019. április 22. Népviseletbe öltözött fiatal férfiak pálinkát isznak locsolkodás után a Tolna megyei Cikón húsvéthétfőn, 2019. április 22-én. MTI/Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Egyre többen tudják: a pálinkát nem hűtve kell fogyasztani. De milyen pohárból kínáljuk? Milyen a jó pálinka? Mi a különbség az almatermésűek és a csonthéjasok ízvilága közt?

A minőségi magyar pálinka népszerűsítését segíti a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) újonnan megjelent kiadványa, amely elsősorban a vendéglátó szakmában dolgozóknak segít eligazodni a pálinkák világában. A „Szakszerű pálinkakínálás vendéglátó-ipari szakemberek részére” című kötet letölthető a NAK portáljáról.

A kamara Élelmiszeripari kézikönyvek sorozata keretében készült kiadvány a minőségi, mértékletes, ám élvezetes pálinkafogyasztás kultúráját hivatott megismertetni a fogyasztókkal a vendéglátó-ipari szakemberek közreműködésével. A kiadvány a minőségi pálinka alapanyagától kezdve a jogszabályokon, jövedéki ismereteken túl bemutatja az uniós illetve a nemzeti földrajzi árujelzővel védett pálinkákat is. Emellett többek közt eligazít a pálinkakínálás, -kóstoltatás világában, valamint gasztronómiai tanácsokkal is szolgál.

A kamara kifejezett célja, hogy a minőségi magyar pálinkát kínáló hazai gyártókat segítse úgy, hogy ahhoz a vendéglátásban dolgozó szakembereket kéri fel társnak. Egy kiváló pálinkát fáradságos és figyelmes munka elkészíteni, így hisszük, hogy arról a fogyasztónak is többet illik tudnia, és nem pusztán az árcédula alapján döntenie. Egy szakszerűen bemutatott, szépen felkínált tétel a finom ételek mellett pedig garantáltan meggyőzi a vendéget, hogy jó helyen jár, ahová érdemes visszatérni – ebben a folyamatban igyekszünk közreműködni.

A kamara Élelmiszeripari kézikönyv sorozatának ez a 8. kötete, mely – a többi kiadvánnyal egyetemben – elérhető a NAK internetes portálján.

A kiadványt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara partnerszervezete, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség is ajánlja a vendéglátó-ipari szakemberek, az érdeklődő fogyasztók, valamint az élelmiszerlánc szereplői számára.

Borítókép: Népviseletbe öltözött fiatal férfiak pálinkát isznak locsolkodás után a Tolna megyei Cikón húsvét hétfőn, 2019. április 22-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!