Járvány

2020.06.26. 16:21

Saját ózongenerátorokkal fertőtlenít a Volánbusz

A cég 58 készüléket vásárolt, amellyel húsz nap alatt a teljes járműállományt meg tudják tisztítani.

Budapest, 2019. március 30. Helyközi autóbuszukra váró utasok sora a Volánbusz Újpest-Városkapu autóbusz-végállomásán. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Jászai Csaba

A Volánbusz a veszélyhelyzet megszűnése után is fokozott figyelmet fordít a kórokozók elleni küzdelemre autóbusz-járatain, ezért 58 ózongenerátort vásárolt.

A Volánbusz Zrt. pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy március óta csaknem 650 autóbusz belső légterében végeztettek ózonos fertőtlenítést. Az eljárás hatékonysága olyannyira meggyőző volt, hogy úgy döntöttek, saját gépeket vásárolnak.

Az 58 ózongenerátor nyolcmillió forintba kerül; az új készülékekkel naponta csaknem 350 autóbuszt tisztítanak, így húsz nap alatt a teljes – mintegy 6500 buszból álló – járműállomány sorra kerül.

Hozzátették, hogy az ózon az egyik legerősebb oxidáló- és fertőtlenítőszer, minden ismert mikroorganizmust megsemmisít, és – ellentétben a hagyományos vegyszerekkel – a baktériumok, vírusok és gombák nem válnak immunissá ellene.

Közölték: továbbra is fokozottan takarítják az állomásokat is, és országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót helyeztek ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!