Neked van testvéred?

2019.04.29. 11:04

Testvértörténetekkel nevezhetnek gyerekek egy új pályázatra

Neked van testvéred? címmel hirdet pályázatot az M2 Gyerekcsatorna 7 és 14 év közötti általános iskolás gyerekek számára. Az írásokat év végéig várják, a legjobbakat megfilmesítik – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Sajtóirodája.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Dusan Petkovic

Az M2 Gyerekcsatorna Hetedhét kaland című magazinműsora a családok évéhez kapcsolódva tavaly a család fontosságát feldolgozó kisfilmeket forgatott és vetített egész évben. A műsor sikere adta az ötletet ahhoz, hogy idén a testvéri kapcsolatok témáját dolgozzák fel – mondta el Szentendrei Adrienn, a pályázat ötletgazdája.

„Amellett, hogy családban élünk, az is nagyon fontos, hogy az embernek legyen testvére, hiszen ez a kapcsolat alapvetően arról szól, hogy a testvérek mindig számíthatnak egymásra, játszhatnak együtt és tanulhatnak egymástól”

- emelte ki.

Mint mondta, arra szeretnék ösztönözni a gyerekeket a fogalmazások írásával, hogy ismerjék fel ennek a kapcsolatnak a fontosságát, fogalmazzák meg saját szavaikkal a legkedvesebb történeteiket.

Olyan mulatságos vagy éppen megható történeteket várnak a testvéri szeretetről, amelyeknek főszereplői maguk a szerzők és testvéreik, de természetesen fiktív történettel is lehet indulni a versenyen.

A legalább egy A4-es oldalt megtöltő fogalmazásoknak nincs megkötve a műfaja,

lehetnek elbeszélések vagy leírások is, de párbeszédeket is tartalmazhatnak. Maximális terjedelmi megkötés nincs

- fűzte hozzá.

A legjobb írásokat az MTVA stábja megfilmesíti a Hetedhét kaland című műsor állandó szereplőivel.

„Az M2 Gyerekcsatorna és a Hetedhét kaland szellemisége szerint tárgyak helyett élménnyel szerettük volna díjazni a gyerekeket, így lett a jutalom a forgatás forgataga, vagyis

a nyertes pályázók családjukkal együtt részt vehetnek a forgatáson is azon túl, hogy történeteik képernyőre kerülnek.

A csatorna teljesen reklámmentes a gyermekek biztonságos televíziózásának érdekében” – tette hozzá.

Szentendrei Adrienn kiemelte, hogy a pályázatra egész évben várják az írásokat [email protected] címre, hiszen előreláthatólag 40 fogalmazást szeretnének megfilmesíteni.

Az elkészült anyagokat az M2 Gyerekcsatorna Hetedhét kaland című műsorban folyamatosan vetítik majd az év során. További információ a pályázatról a Hetedhét kaland honlapján, a www.mediaklikk.hu/hetedhet-kaland/ oldalon található.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!