JÁSZKUNSÁG

2017.08.26. 09:21

A díjazottak egész életükkel és munkásságukkal példát állítanak elénk

„A Kárpát-medence ezen szegletében élő emberek évszázadokkal ezelőtt megtanulták már, hogy az életben maradásért és a sikerért ezen a vidéken sokkal jobban meg kell küzdeni, mint a világ szerencsésebb részein.”

– Azok a díjazottak, akik ma elismerésben részesülnek, egész életükkel és munkásságukkal példát állítanak elénk e tekintetben is – hangsúlyozta Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke ünnepi beszédében pénteken, a megyeházán.

Államalapító Szent István királyunkat és kiemelkedő állami ünnepünket, augusztus 20-át méltató megyei rendezvénysorozathoz hosszú idő óta kapcsolódik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés ünnepi megemlékezése. Ezen ünnepség alkalmából adják át a „Jász-Nagykun-Szolnok Megyéért Díjat„ valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat szakmai kitüntető díjait, illetve címeit.

Ebben az esztendőben Jász-Nagykun-Szolnok Megyéért Díjban részesült dr. Bagi Mária, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet pszichiátriai gondozójának vezető főorvosa, a mezőtúri Dr. Draskovits Dénes Badár Balázs gyűjteménye, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Központi Laboratóriuma, Répászky Miklós, nyugalmazott abádszalóki erdész és a „Szatmári László” Jászsági Méhészegyesület.

Az ünnepségen adták át többek között az Év polgármestere díjakat is. Idén ezt a címet városi kategóriában Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, községi kategóriában pedig Bertalanné Drávucz Katalin, Jászladány polgármestere és Szöllősi József, Szajol polgármestere kapta.

A megyei önkormányzat Települési környezetért kitüntető címet adományozott Cserkeszőlő részére. Az Ifjúságbarát Önkormányzat címet idén Berekfürdő kapta, Idősbarát Önkormányzattá pedig Jászberény és Kisújszállás városát választották.

Sz. Zs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!