Szolnok

2017.09.26. 18:40

Szalay Ferenc az ország legjobb tűzoltóinak: „a világból a példaképek hiányoznak”

Az ország legjobb tűzoltóit, a szolnoki hivatásosokat köszöntötte kedden a városházán Szalay Ferenc polgármester.

Fotó: Mészáros János

A szolnoki hivatásosok az augusztus végén Veszprém megyében megrendezett XI. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedőn első helyezést értek el, maguk mögé utasítva ezzel a főváros és az ország össze többi megyéjének legjobbjait.

A Dorka István törzsőrmester, Skumát Péter zászlós, Czifra Zsolt őrmester, Kovács László főtörzsőrmester, Bugyik Roland őrmester és Kenéz Lajos őrmester alkotta együttes öt kupát hozott el a versenyről, ugyanis csapatban és egyéniben is a legjobbak lettek.

Emellett különdíjban is részesültek tűzoltási feladatokból, valamint Skumát Péter zászlós lett az ország legjobb egyéni beosztott tűzoltója, Bugyik Roland őrmester pedig az ország legjobb gépjárművezetője.

A versenyzők Szalay Ferenc polgármesternek meséltek a tűzoltói létről és a versenyről, mely mögött rengeteg munka, felkészülés, kitartás és elhivatottság áll. A városvezető kérdésére pedig, hogy hogyan mer az ember bemenni egy tűzbe, az a felelet érkezett, hogy a hivatástudat és a segíteni akarás ilyenkor legyőzi a félelmet.

Mindehhez pedig óriási segítséget nyújt a közösség, hiszen a tűzoltók egy nagy család. Ez azonban egy másfajta kötődés, hisz különleges kapcsolat alakul ki közöttük azáltal, hogy együtt mennek be a tűzbe vagy együtt emelnek ki egy sérültet.

Fotós: Mészáros János

A csapatot a kollégák is támogatták, a verseny után pedig különleges módon várták őket, ugyanis a bajnokok két vízsugár alatt gördültek be a laktanya udvarába, miközben az összes tűzoltóautón szólt a sziréna és villogott a kék lámpa.

Szalay Ferenc ajándékkal köszönte meg a csapat helytállását és megjegyezte, hogy a világból a példaképek hiányoznak, olyan emberek, akikre a fiatalok fel tudnak nézni. Ehhez azonban nem kell nagyban gondolkodni, hisz az ehhez hasonló helyi történésekben is nagy erő van.

Cz. N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!