Foci-Eb 2020

2021.06.18. 19:08

De jó hír! Eriksent kiengedték a kórházból, már meg is látogatta a válogatottat

A Dán Labdarúgó-szövetség megerősítette, hogy Christian Eriksent kiengedték a kórházból, s már csapata pénteki edzésén is ott lehetett.

Denmark fans clap after the ball was kicked out of play in honour of Denmark's midfielder Christian Eriksen during the UEFA EURO 2020 Group B football match between Denmark and Belgium at the Parken Stadium in Copenhagen on June 17, 2021. - Eriksen suffered a cardiac arrest during his country's Euro 2020 opener last weekend. (Photo by STUART FRANKLIN / various sources / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Péntek délután egybehangzó sajtóhírek jelentek meg róla, majd a Dán Labdarúgó-szövetség is megerősítette, hogy a Dánia–Finnország Európa-bajnoki csoportmérkőzésen összeeső, majd kórházba szállított Christian Eriksen elhagyhatta a koppenhágai egészségügyi létesítményt – írja a nemzetisport.hu.

A dán szövetség közlése szerint Eriksen csapata pénteki edzésén is ott volt Helsingörben, s megnézte a társait, majd üzent is az érte szurkolóknak: „Köszönöm nektek a rengeteg jókívánságot, elképesztő és felfoghatatlan érzés számomra, hogy ennyien mellettem álltok. Az operáció jól ment, a helyzethez képes pedig jól vagyok. Fantasztikus érzés volt újra látni a társaimat,

főleg a tegnapi, remek teljesítményük után. Mondanom sem kell, mennyire fogok nekik szurkolni hétfőn az oroszok ellen” – mondta Eriksen a dán szövetség közlése szerint.

Az már tegnap kiderült, hogy az orvosok úgy döntöttek, Eriksennek beültethető defibrillátorra van szüksége. A műtétet azóta sikeresen végrehajtották, ezért hagyhatta el a 29 éves dán a kórházat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!