Foci-Eb 2021

2021.07.12. 12:58

Keane: Nem lett volna szabad engedniük, hogy Saka lőjön

„Ha te vagy Sterling vagy Grealish, egyszerűen nem engedheted, hogy egy fiatal srác előtted végezze el a tizenegyest.„

Mint ismert, Olaszország nyerte meg a labdarúgó Európa-bajnokságot, miután 1–1-es rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel 3–2-re legyőzte Angliát. A sikertelen párbaj miatt – az angolok három tizenegyest is kihagytak – javarészt az szövetségi kapitányt, Gareth Southgate-et hibáztatják, azonban az írek legendája, Roy Keane inkább azoknak az idősebb játékosoknak a felelősségét firtatja, akik engedték, hogy előttük egy 19 éves játékos (Bukayo Saka) végezze el a büntetőt.

Az Arsenal játékosa, Bukayo Saka még sohasem végzett el tizenegyest klubszinten, azonban a vasárnapi Európa-bajnoki döntőben mégis a fiatal tehetséget jelölték ki a mindent eldöntő, ötödik lövés elvégzésére, amelyet az olasz kapus, Gianluigi Donnarumma védeni tudott, így Olaszország nyerte az idei Eb-t.

Az írek legendás játékosa, a jelenleg szakkommentátorként is tevékenykedő Roy Keane élesen kritizálta az angol válogatott tapasztaltabb játékosait, Raheem Sterlinget és Jack Grealisht, mert Keane szerint nem szabadott volna hagyniuk, hogy Saka előttük végezze el a büntetőt.

„Ha te vagy Sterling vagy Grealish, egyszerűen nem engedheted meg, hogy egy fiatal srác (Bukayo Saka – a szerk.) előtted végezze el a tizenegyest – mondta Roy Keane az ITV-nek. – Sokkal nagyobb a tapasztalatuk, mint egy 19 éves, félénk tehetségnek. Sterling kupákat nyert, ki kellett volna állnia, és el kellett volna vállalnia a lövést.„

Az angol válogatott játékosai közül csak Harry Kane és Harry Maguire lőtte be a maga tizenegyesét, az Eb-n epizódszereplőként részt vevő, a fináléban az utolsó percekben beállított Jadon Sancho és Marcus Rashford is kihagyta, ám Gareth Southgate magára vállalta a felelősséget.

„Az edzéseken nyújtott teljesítmény alapján jelölöm ki a játékosokat a büntetők elvégzésére, nem ők döntenek. Csapatként nyertünk, és most csapatként vesztettünk” – mondta Gareth Southgate.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!