Az aranylabdás Benzema kihagyja a tornát

Ennél nagyobb veszteség nem érhette volna a franciákat.

Rózsa Róbert

Karim Benzema, a Real Madrid játékosa csapata edzésén a Párizs melletti saint-denisi Stade de France stadionban 2022. május 27-én, a labdarúgó Bajnokok Ligája Liverpool FC–Real Madrid döntője előtti napon

Forrás: MTI/EPA/Yoan Valat

Egyetlen nappal a 2022-es katari világbajnokság előtt Karim Benzema is kikerült a francia válogatott keretéből – ezt a támadó maga jelentette be közösségi oldalán. A Real Madrid játékosaként idén Aranylabdát nyerő csatár október óta bajlódott combsérüléssel, ami nemzeti csapata szombati edzésén rosszabbodott. A 34 éves Benzema felépülése három hetet venne igénybe, ezért Didier Deschamps szövetségi kapitány új játékost jelöl a helyére.

A franciák ezzel a már korábban harcképtelenné váló középpályások, Paul Pogba, és N'Golo Kanté mellett legjobb támadójukkal sem számolhatnak a világversenyen. Nem Benzema az egyetlen sztár, aki az utolsó pillanatban bukta el a vb-szereplést, a napokban a Bayern München szenegáli csatára, Sadio Mané nevét is kihúzták a vb-keretből, mivel nem épült fel sérüléséből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!