Az utolsó harminc percben zörgették meg a hálót a csapatok

Portugália-Ghána összecsapással folytatódott a H-csoport. Felemás játékrészek után Portugália győzött.

Szoljon.hu

Forrás: AFP

Az 5. percben egy szöglet után Otávio érkezett a kipattanóra, a portugál középpályás 19 méterről kapásból lőtt, de nem találta el a kaput. A 10. percben egy remek kiugratás után Ronaldo került ziccerbe, a labdát kicsit hosszan vette át, így a kivetődő Lawrence Ati-Zigi hárítani tudta a közeli lövését. Két perccel később egy bal oldali beadásra Ronaldo robbant be a hosszú oldalon, elképesztően magasra felugrott, azonban öt méterről kapu mellé fejelt. A 28. percben Bernardo Silva balról betett labdáját Joao Felix lőtte el 11 méterről kapásból, de méterekkel a kapu fölé. 

A 30. percben megszerezhette volna a vezetést a portugáloknak Cristiano Ronaldo, de a játékvezető nem adta meg a gólt, mert úgy látta, a portugál ellökte Alexander Djikut. A folytatásban nem adódott nagy helyzet, 0-0-val vonulhattak a félidőre.

A második félidőben a portugálok azonnal nekirontottak a ghánaiaknak, és a tizenhatosuk előtt járatták a labdát. Az 53. percben egy röviden kifejelt szöglet után a ghánai Alidu Seidu lőtt 21 méterről, de nem találta el a kaput. Majd Ronaldot blokkolták a ghánai védők. Két perccel később Kudus vezette a labdát, majd 23 méterről megküldött egy bombát a portugál kapu felé, de a lövése elment a bal kapufa mellett. 

A 62. percben büntetőhöz jutottak a portugálok, Ronaldo kapott egy átadást a tizenhatoson belül, de Salisu buktatta, a portugál klasszis pedig a jobb felső sarokba bombázott (1-0). Cristiano Ronaldo ezzel a futballtörténelem első játékosa lett, aki öt különböző világbajnokságon is gólt szerzett. A 72. percben egyenlített Ghána, a vb első afrikai gólját, Samed passzából André Ayew lőtte az üres kapuba (1-1). 

Nem örülhettek sokáig a ghánaiak, rögtön két góllal válaszolt Portugália, előbb Bruno Fernandes tökéletes ütemű kiugratásával Joao Felix lépett ki ziccerben, és a kivetődő Lawrence Ati-Zigi felett a kapuba nyesett (2-1), majd a frissen beállt Rafael Leao-t ugratták ki a leshatáron, majd nyolc méterről a bal alsóba belsőzött (3-1). A rendes játékrész utolsó percében szépített Ghána, egy bal oldali beadásra a csereként beállt Osman Bukari érkezett és öt méterről talált a kapu bal oldalába. 

A hosszabbítás nyolcadik percében Osman kapott labdát a bal oldalon, csinált egy befele cselt, majd 18 méterről lőtt, de a labda elszállt a portugál kapu fölött.  Az utolsó percben még a portugál kapus tépázta meg a szurkolók és a csapattársak idegeit, Diogo Costa veszítette el a labdát utolsó emberként, Inaki Williams megszerezte tőle a labdát, de elcsúszott, így oda lett a nagy helyzet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!