Legyőzte Katart, csoportelsőként jutott tovább Hollandia

Az A-csoport harmadik fordulójában Hollandia a már biztos kieső házigazda Katarral mérkőzött.

Szoljon.hu

Forrás: AFP

A mérkőzés legelején Van Dijk próbálta sikertelenül kiugratni Depay-t, majd a túloldalon Al-Hajdosz lőtt kapura, de fogta Noppert. A 4. percben Daley Blind került nagy helyzetbe. Nem tudott fölénybe kerülni Hollandia, a katari védők jól blokkoltak. A 14. percben Depay lőtt kapu fölé egy lecsorgó labdát 11 méterről. 

Majd öt perc után egy jobb oldali holland szöglet után Klaassen fejelt 8 méterről kapu fölé. A 25. percben egy jobb oldali szöglet után Abdulkarim lőtt 12 méterről kapásból jócskán kapu fölé. A vezetést egy perccel később Hollandia szerezte meg, Gakpo tört be a tizenhatoson belülre, majd 15 méterről kilőtte a bal alsót (1-0). A 29. percben Ismael lőtt kapura 20 méterről, de Noppertnek nem okozott gondot. A vezetés megszerzése után Hollandia ráült az eredményre. 

A 40. percben Gakpo próbálkozott egy távoli rúgással, de fölé ment a labda. A hosszabbítás utolsó másodperceiben még Depay próbálkozott egy távoli lövéssel, de jócskán mellé ment.

Bár jobban kezdte  második félidőt Katar, az 50. percben mégis Hollandia jegyezte az újabb gólt. Klaassen jobb oldali beadása megcsúszott egy katari fejen, a labda Depay elé került, a lövését még bravúrral védte Barsem, a kipattanót azonban már könnyedén kotorta be közvetlen közelről Frenkie de Jong (2-0). A folytatásban hiába próbálkozott beívelésekkel Katar, nem volt veszély a játékában. A 69. percben Berghuis üres kapus találatából megszerezhette volna a harmadik gólját Hollandia, de Gakpo kezezése miatt érvénytelenítették. A 74. percben Dumfries megpattanó lövését védte a rövidnél Barsem. 

A 77. percben Abdulaziz lőtt nagyon gyengén 22 méterről, a lassan csorgó labdát pedig könnyedén védte Noppert. Próbált szépíteni Katar, de helytállt a holland védelem. A hajrában Miguel lövése kerülte el a kaput. A hosszabbítás második percében tekert kapura Berghuis, de a kapufáról kijött a labda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!