Senki sem járt jól a döntetlennel

Anglia-Egyesült Államok mérkőzéssel zárult a világbajnokság hatodik napja. Gól nélküli döntetlennel zárult a találkozó.

Szoljon.hu

Forrás: AFP

Tapogatózó játékkal indult a mérkőzés, az első szép támadásig a 9. percig kellett várni, az angolok bontották meg az amerikai védelmet, végül Zimmermann blokkolt, majd Maguire szólója után Mount lőtt a kapu fölé. A tizedik perc után mezőnyfölényben voltak az angolok, a 13. percben Saka lövésébe álltak bele. A 16. percben kontráztak az amerikaiak, McKennie beadását Wright azonban a kapu mellé fejelte. 

A folytatásban az Egyesült Államok játékosai alakítottak ki komoly lehetőségeket. Négy perccel később Pickford húzta le egy amerikai beadását. A 25. percben egy szép adogatás után McKennie-nek adtak be, de magasan a keresztléc fölé szállt a labda. 

A 32. percben Pulisic találta telibe a felső lécet 14 méterről. A túloldalon előbb Sterling próbálkozott sarokkal kapura lőni, majd Jude Bellingham kavarta meg az amerikai védelem jobb szárnyát, de lövésig nem jutott. A 41. percben Dest cselezte be magát az angol tizenhatosra, lövésébe az utolsó pillanatban lépett bele Maguire, majd Pulisic válláról ment kapu mellé a labda. A hajrában Shaw beadását Saka lőtt fölé. A hosszabbításban még 16 méterről lőtt Mount, Turner viszont szögletre tudta tolni a labdát.

A fordulást követően Wright lövését blokkolták, majd McKennie lőtt fölé. Az 57. percben Wright tört be a tizenhatosra, visszagurított, Weah lövését azonban blokkolta Trippier. Ezután Pulisic szögletére érkezett Zimmerman, Maguire mentett azonban nagyot. 

A 67. percben Saka passzolt a kapu elé, Turner érkezett. A 70. percben a frissen beálló Grealish cselezte túl magát a 16-oson. A 80. percben Mount indult meg, a támadás végén viszont Turner lehúzta a beadást. A 85. percben Shaw szabadrúgását vágták ki az amerikai védők. A 87. percben Rashford nyesett kapura, de ismét helyén volt Turner. A hosszabbításban Shaw újabb szabadrúgását Kane fejelte a kapu mellé. Végül gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!