Beoltva gól ellen: már a csoportkörben búcsúzott az előző vb bronzérmese

A világbajnokság tizenkettedik napján az F-csoportban Horvátország mérkőzött Belgiummal.

Szoljon.hu

A belgák első számú gólfelelősének, Romelu Lukakunak semmi nem akart összejönni

Forrás: AFP

Fotó: Ercin Erturk

Horvátország négy pontjával az élről várhatta a találkozót, nekik egy döntetlen elég volt a továbbjutáshoz, míg Belgiumnak csak a győzelem volt a megfelelő.

Tíz másodperc telt el a mérkőzésből, Courtoisnak kellett védenie Perisic lövését, aki bal alsó sarkot célozta meg. A túloldalon Carrasco indult meg jó cselekkel, de a tizenhatos előtt a rendeződő horvát védelem megállította az akciót. A 11. percben Mertens ugrott ki a jobboldalon egy indítással, jól játszotta meg a túloldalon érkező Carrascót, aki a rövid oldalt vette célba eredménytelenül. Két perccel később egy labdaszerzés után De Bruyne száguldott végig a pályán, jól játszott ki balra Mertenshez, aki kapásból próbált a bal felsőbe tekerni, de kicsit lecsúszott a lövése. A 15. percben Carrasco tartott rá Kramaric lábára, aki rögtön esett is. Taylor azonnal befújta a büntetőt, de a videóbírózást követően les miatt érvénytelenítette korábbi döntését. Tíz perccel később Witsel 17 méterről küldött lövése pattan le Brozovicról. A 36. percben Carrasco került helyzetbe a tizenhatoson, de Perisic tisztázott. A 41. percben Dendoncker cselezte le magát az alapvonalig, középre adott labdája azonban elment Trossard előtt. 0-0 maradt az állás a félidőben.

A 48. percben Gvardiolnak kellett De Bruyne remek beadását kivágnia Lukaku elől. Majd egy perccel később Livakovicnak kellett fognia Lukaku három méterről küldött fejese után a labdát. Majd a túloldalon Kovacic lövését kellett védenie Courtoisnak. A folytatásban elsősorban a belgák előtt adódott lehetőség, de a horvátok is minden figyelmetlenséget kihasználtak. Az 59. percben előbb Carrasco lövését blokkolják, majd Lukaku bombázott, de csak a bal kapufát lőtt szét, amiről kipattant a labda. A 68. percben Livaja játszott vissza az alapvonalról, Modric átvette, majd 12 méterről lőtt, de Courtois védett. A 77. percben Petkovic indította Perisicet, aki a belga tizenhatosig vezette a labdát, de lövés előtt blokkolták. Tíz perccel később Meunier nem túl jó lövésébe tette bele a lábát Lukaku, de a labda egy méterrel a bal kapufa mellé ment. A hajrában Thorgan Hazard ívelt keresztbe a kapu előtt, Livakovic rosszul jött ki, a labda szinte ráesett Lukaku mellkasára, aki viszont képtelen volt azt a kapuba sodorni, így a horvát kapus rá tudott vetődni a labdára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!