Formába jön-e Cristiano Ronaldo a vb-n?

A portugál klasszis eddig nem sokat mutatott, és egyre fogy a lehetősége. A Svájc elleni nyolcaddöntőben pedig égetően szüksége lenne Portugáliának a gólokra.

Rózsa Róbert

Rá kellene gyúrnia a góllövésre Cristiano Ronaldónak

Fotó: AFP

Nyolcaddöntő:

Portugália–Svájc, 20.00 (Tv: M4 Sport)

A várható kezdőcsapatok:

Portugália: – Diogo Costa – Diogo Dalot, Pepe, Rúben Dias, Joao Cancelo – Bernardo Silva, Rúben Neves, William Carvalho – Bruno Fernandes – Joao Félix, Cristiano Ronaldo

Svájc: Gregor Kobel – Silvan Widmer, Manuel Akanji, Fabian Schär, Ricardo Rodriguez – Remo Freuler, Granit Xhaka – Xherdan Shaqiri, Djibril Sow, Ruben Vargas – Breel Embolo

Mint korábban írtuk, utolsó világbajnokságán játszik Cristiano Ronaldo. Az ötszörös aranylabdás portugál zseni viszont eddig korántsem találta meg a formáját a tornán (amibe belejátszik, hogy az idény eddigi részében jobbára a manchesteri padot koptatta). Három mérkőzésen egyszer volt eredményes, akkor is tizenegyesből.

Márpedig Portugáliának igencsak szüksége lesz klasszis csatárteljesítményekre Svájc ellen. A svájciak az első két meccsen bizonyították, hogy rendkívül masszívan tudnak védekezni, ráadásul a szerbek elleni utolsó csoportkörös meccsen háromszor is betaláltak, jelezve, ha kell, képesek megszórni ellenfelüket (3–2). Bónuszként a svájciak saját nagyágyúja, Shaqiri meghálálta a bizalmat, Szerbia ellen kezdőként játszva gólt szerzett és jól is játszott.

Itt az ideje hát, hogy a portugálok házi zsenije is felhúzza a góllövőcsukáját, mert nem csak a Perzsa-öbölben, de már az Atlanti-tenger partján is pedzegetik, vajon hasznára van-e csapatának. Az A Bola nevű portugál sportújság megszavaztatta olvasóit, szerintük helye van-e a CR-nek a kezdőben. Márpedig a lap olvasóinak több mint kétharmada kirakná a 37 éves támadót kezdőtizenegyből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!