Franciaország lesz Argentína ellenfele a döntőben

A szerdai elődöntőben a címvédő Franciaország Marokkóval találkozott.

Szoljon.hu

A francia Olivier Giroud (bal) és a marokkói Nuszair Mazraui a katari labdarúgó-világbajnokság Franciaország-Marokkó elődöntő mérkőzésén az al-hori al-Bajt Stadionban

Fotó: MTI

Öt perc sem telt el, megszerezte a vezetést Franciaország, Mbappé kísérlet lepattant a marokkói védőről, majd a hosszún érkező Theo Hernández elé pattant, aki hat méterről félollózós mozdulattal bevágta a labdát (1-0). A 10. percben Azzedin Unahi próbálkozott egy átlövéssel, de Lloris kiütötte a labdát a bal alsóból. A 17. percben meglőhették volna második góljukat a franciák. Giroud került helyzetbe, egyedül vezethette a labdát Jasszin Bunura, egy pattanás után 14 méterről bombázott, de csak a jobb kapufát találta telibe. Két perc múlva Hakimi egy jobb oldali beadással en-Neszirit kereste, de Lloris remek ütemben jött ki, és lehúzta a labdát a levegőből. A 26. percben a frissen beállt Amallah indult meg a francia kapu felé, 19 méterről lőtt, de a bombáját Varane blokkolta. A 36. percben Mbappét ugratták ki, elpasszolta a labdát Bunu mellett, de a gólvonalra visszasprintelő Dzsavad el-Jamik ki tudta kotorni a labdát, a franciák azonban visszaszerezték, megjátszották Giroud-t, aki 12 méterről lőhetett, azonban pár centivel a jobb kapufa mellett kötött ki a labda. A 44. percben közel állt Marokkó a gólszerzéshez, Zijes bal oldali szögletét kifejelték, a levágódó labdát Dzsavad el-Jamik 12 méterről visszaollózta, de csak a jobb kapufát találta el.

A második félidő Mbappé próbálkozásaival indult, majd az 54. percben marokkói tűzijáték végén egy jobb oldali beadásra Attijat Allah érkezett középen, tíz méterről senkitől sem zavartatva lőhetett, de nem találta el jól a labdát. A 60. percben Griezmann 20 méteres lövése megpattant egy marokkói védőn, ami becsapta a balra vetődő kapust, de a labda elcsorgott a jobb kapufa mellett. Kilenc perc múlva Griezmann bal oldali szabadrúgása után Mbappé gyűjtötte be a kipattanót, megcsinált egy cselt a tizenhatoson belül majd tíz méterről lőtt, de egy védő becsúszva blokkolni tudta. Ezután Griezmann balról betekert szabadrúgására Thuram érkezett a hosszún, de a közeli fejese elment a kapu mellett. A 76. percben egy labdaszerzés után Abderrazak Hamdallah tört kapura, két francia védő mellett is elvitte a labdát, de lövés helyett egy harmadikat is megpróbált kicselezni, és végül kivezette a labdát a helyzetből. A 79. percben dupláztak a franciák, Mbappé kapott labdát a tizenhatoson belül, ugyan közeli lövése levágódott egy védőről, de a hosszún érkezett a frissen beállt Kolo Muani és az első labdaérintéséből bepasszolta a labdát az üres kapuba (2-0). A hajrában Zijes kapott labdát a tizenhatos jobb oldalánál, megpróbálta egy az egy ellen megverni Konatét, de nem járt sikerrel a francia védő ellen. A hosszabbítás negyedik percében közel állt Marokkó a szépítéshez, de Koundé nagyot mentett a gólvonal elől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!