Marokkó csoportelsőként jutott tovább, Kanada pont nélkül maradt

Az F-csoport harmadik körében találkozott Kanada Marokkóval. Marokkó 36 év után jutott a legjobb 16 közé.

Szoljon.hu

A Chelsea játékosa, Hakim Ziyech szerezte meg a vezetést

Forrás: AFP

Fotó: Jose Breton

Marokkó négy ponttal a második helyről várhatta a mérkőzést, míg Kanada nulla ponttal már biztos kiesőként futott neki a találkozónak.

A negyedik percben megszerezte a vezetét Marokkó, egy rossz hazaadás után Milan Borjan, a kanadai kapus elérte a labdát, úgy tűnt, menteni tud, de ahelyett, hogy elrúgta volna, megpróbálta színezni a játékot, de nem járt sikerrel. Elvesztette a labdát, a lecsorgót pedig Hakim Zijes 30 méterről beemelte az üres kapuba (0-1). A folytatásban is Marokkó irányított, viszont a 15. percben  Junior Hoillet indult meg a jobb szélen, kiosztott egy kötényt, majd átpasszolta a labdát a hosszún érkező Tajon Buchanannek aki nem tudott már kapura lőni. A 23. percben Juszef en-Nesziri góljával növelte előnyét Marokkó (0-2). A 34. percben Szabiri kapott egy remek átadást, a marokkói támadó 11 méterről lőtt, de Steven Vitoria belevetődött a labda útjába. A 40. percben szépített Kanada, egy gyors támadás végén Davies tört be balról a tizenhatoson belülre, középre lőtt, a menteni igykvő Najef Agerd azonban szerencsétlenül ért bele a labdába, ami így a kapu bal oldalában kötött ki (1-2). A hosszabbítás harmadik percében Zijecs lőtt középre egy szabdrúgás után, a kifejelt labdát Juszef en-Nesziri kapásból visszalőtte és gólt szerzett, de a játékvezető nem adta meg a gólt, mert Hakim lesen tartózkodott és akadályozta a kapust a kilátásban.

A 48. percben Hakim Zijes jobbról középre tekert labdáját Borjan húzta le. Az 56. percben egy jobb oldali szabadrúgás élésen csapódott a kapu felé, a hosszún érkező Cyle Larin azonban néhány centivel lemaradt róla. A második félidőben passzívabban fociztak a marokkóiak, a 68. minutumban aztán Hakim Zijes tört be a tizenhatoson belülre, de Hutchinson elválasztotta a labdától. Percek múlva egy jobb oldali szögletre robbant be Hutchinson, hat méterről fejelt, de a labda a felső lécről a gólvonalra pattant. A 83. percben Davies jobb oldali szögletét Wotherspoon fejelte meg, de nem tudta kapura irányítani a labdát.  A 87. percben a marokkói kapus mellel akart levenni egy labdát, de rosszul ért bele, így az elpattant tőle, ezért utána kellett vetődnie mielőtt Davies elérte volna azt. Marokkó hét ponttal csoportgyőztes lett, 36 év után jutott a 16 közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!