Portugáliával teljes a vb-negyeddöntő

A Portugália–Svájc kedd esti összecsapás legnagyobb meglepetése nagyjából egy órával a kezdő sípszó előtt érkezett, miután kiderült, hogy a portugálok ásza, Cristiano Ronaldo csak a cserepadról kezdi a mérkőzést, utoljára nagy tornán a 2008-as Eb-n volt erre példa.

Kovács Levente

Goncalo Ramos szerezte a vb első mesterhármasát

Forrás: MTI/EPA

Ronaldo helyére Goncalo Ramos került be, a 21 éves támadó pedig mesterhármassal hálálta meg Fernando Santos bizalmát. Azonban nemcsak a fiatalok, hanem az idősebbek is bizonyítottak, ugyanis Pepe 39 évesen és 283 naposan talált be Yann Sommer kapujába, ezzel pedig a világbajnokságok történetének legidősebb gólszerzőjévé vált az egyenes kieséses szakaszban. Az említettek mellett Raphael Guerreiro és Rafael Leao is megzörgette a svájci hálót. A találkozó így 6–1-es portugál sikerrel zárult, szombaton Marokkó ellenfelei lesznek az ibériaiak. 

Kedden befejeződtek a 2022-es katari világbajnokság nyolcaddöntői, ezzel pedig kialakult a legjobb nyolc csapat mezőnye is. A futball szerelmeseinek péntekig kell várniuk az újabb meccsre, 16 órától Brazília lép pályára Horvátország ellen, majd 20 órától Messiék Hollandiával csapnak össze. Szombaton a már említett Marokkó–Portugália összecsapás vár a nézőkre, este pedig a negyeddöntők legnagyobb rangadója, az Anglia–Franciaország zárja a sort. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!