Friss hírek

2004.12.27. 10:30

85 külföldi biztosító jelentkezett

28 angol, 14 ír, 9 osztrák, 5 olasz, 3-3 svéd és cseh, 2-2 belga és szlovák és 1-1 dán, finn, francia, holland, lett, lichtensteini, luxemburgi, spanyol társaság lenne szívesen jelen a magyar piacon.

BAMA

Szeptember 30-ig 85 külföldi biztosító társaság jelezte, hogy határon átnyúló szolgáltatást szeretne végezni Magyarországon, míg a magyarországi bejegyzésű biztosítók közül egyelőre csupán 5 kért hasonló engedélyt a felügyelettől – tette közzé a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. 63 társaság pénzügyi veszteségekre, foglakozással összefüggő kockázatokra, előre nem látható többletköltségek, értékvesztés és kereskedelmi veszteségek kockázataira kötne biztosítást.

Határon átnyúló szolgáltatás nyújtására az EU-csatlakozással nyílt mód, az uniós szabályozás szerint az EU-tagországokban működő pénzügyi intézményeknek a székhelyük szerinti felügyelettől kell engedélyt kérniük a szolgáltatás megindításához, s abban az országban, ahol a tevékenységet végezni akarják, csak bejelentési kötelezettségük van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!