Friss hírek

2005.01.03. 15:56

Segélyszállítmányok Ázsiába

A kormány 1,2 millió dollárt, a főváros nagy teljesítményű víztisztító berendezést és 50 millió forintos segélyszállítmányt küld az ázsiai szökőár sújtotta térség lakóinak.

BAMA

A kormány összesen 1,2 millió amerikai dollárral járul hozzá a délkelet-ázsiai természeti katasztrófa miatt létrejött nemzetközi segélyezési programhoz, ezt az összeget a különböző szervezetek felajánlásai további 1-2 millió dollárral egészítik ki – jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, miután megbeszélést folytatott a katasztrófa károsultjainak segítséget nyújtó szervezetek vezetőivel. A kabinet a segélyezésben részt vevő öt szervezeten - a Magyar Vöröskereszten, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten, a Katolikus Karitászon, a Baptista Szeretetszolgálaton és a Nemzetközi Máltai Szeretetszolgálaton - keresztül gyógyszereket, kötszereket, orvosi segédanyagokat és készpénzt juttat el Délkelet-Ázsiába.

Demszky Gábor főpolgármester elmondta, hogy a főváros gyógyszereket, élelmiszert, sátrakat és ruhákat tartalmazó segélycsomagokat juttat el a térségbe, és a már Ázsiában segítő négyfős fővárosi orvoscsoport létszámát további két orvossal bővíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!