Friss hírek

2005.11.07. 11:31

Rendőrökre lőttek a francia rendbontók

Két francia rendőrt is lőtt sebekkel ápolnak kórházban, az egyenruhások a Franciaországban majdnem két hete tartó utcai zavargásokban sebesültek meg. A főként afrikai fiatalok további harminc rendőrt sebesítettek meg, több mint 3500 autót gyújtottak fel, és porig égettek több épületet.

BAMA

Továbbra sem csillapodik az erőszak, amely azért lángolt fel, mert két, betöréssel gyanúsított fiatal afrikai bevándorló halálos áramütést szenvedett, amikor a rendőrök elől egy transzformátortelepre menekültek. Nicolas Sarkozy francia belügyminiszter szerint a rendőri erők nem lehetnek könyörületesek a randalírozó fiatalokkal, így további nagyarányú előállításokra van szükség – eddig mintegy 800-an kerültek ideiglenesen a rendőrőrsökre -, hogy az utcai zavargások megfékezhetők legyenek.

Vasárnap újabb épületeket támadtak meg a fosztogató, randalírozó fiatalok, Párizsban egy szociális központot és egy gyógyszerraktárt is támadás ért. Vidéken templomokat, rendőrőrsöket, iskolákat rohamoztak meg a rendbontók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!