Friss hírek

2005.12.20. 19:38

A Gallupnál jobban áll a Fidesz

A Fidesz 31, az MSZP 24 százalékos támogatottságot mondhatott magáénak a teljes választókorú népesség körében december második hetében, derül ki a Magyar Gallup Intézet kutatási jelentéséből.

BAMA

A Gallup felmérése szerint az MSZP szimpatizánsainak aránya nem változott, megegyezik az előző hónapban mért 24 százalékkal. A megkérdezettek között nőtt a pártpreferenciával rendelkezők létszáma,  ezzel párhuzamosan ismét nagyobb lett a Fidesz támogatóinak aránya két százalékkal. A mostani 31 százalékos Fidesz-támogatással a teljes népességen belül hét százalékra nőtt az ellenzéki párt előnye.

A Gallup adatai szerint növekedett a pártpreferenciákkal rendelkezők száma, és ezzel együtt jelentősen visszaesett azok aránya, akik most úgy gondolják, hogy semmiképpen nem vennének részt a választáson. Az SZDSZ híveinek aránya a teljes népességen belül három, az MDF támogatottsága pedig két százalék. A Gallup szerint, "ha csak a határozott pártpreferenciával rendelkezők közötti arányokat vizsgáljuk, akkor a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben még markánsabb: most 11 százalékos". A felmérésből kiderült, hogy megfordult a két nagy párt szimpatizánsai között a biztos választási részvételt ígérők aránya; az MSZP támogatóinak 68, a Fidesz potenciális szavazóinak pedig 75 százaléka mondta, hogy biztosan elmenne választani. A választáson való részvételüket biztosra ígérők aránya ebben a hónapban elérte az 52 százalékot. Ezen belül 15 százalék még nem tudja pontosan, melyik pártra adná a voksát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!