Friss hírek

2005.12.10. 15:17

A legtöbb Fideszes képviselőjelölt pedagógus

A Fidesz országos választmánya a 176-ból 152 egyéni képviselőjelölt személyéről döntött szombati ülésén. A legnagyobb ellenzéki párt jövőre a KDNP-vel és az MKDSZ-szel indít közös jelölteket a választáson.

BAMA

A Fidesz 24 választókörzetben a Kereszténydemokrata Néppárttal (KDNP) és a Magyar Kerszténydemokrata Szövetséggel (MKDSZ) indít közös jelöltet - mondta a választmányi ülés után Rogán Antal kampányfőnök. A KDNP-MKDSZ megállapodás végleges aláírása még nem történt meg, így a további 24 jelöltről januárban döntenek majd.

A 152-ből 64 új képviselőjelölt. Arra a kérdésre, hogy azokat cserélték-e le, akik nem nyertek 2002-ben, Rogán Antal azt válaszolta: volt ilyen elv, de több helyen mérlegelték azt is, ha a helyi képviselő más okok miatt nem akart indulni, vagy a helyi emberek, az újjáalakult szövetségi szervezet javasolt más jelöltet. Rogán Antal hangsúlyozta: a helyi szervezetekkel szinte teljes egyetértésben alakultak ki a jelölések. Augusztusban indult el a jelölési eljárás, ezt követően a helyi szervezetek kialakították az álláspontjukat, majd a választókerületi szervezet összessége foglalt állást, ez került a Fidesz elnöksége illetve választás-előkészítő bizottság elé, amely javaslatot tett az országos választmánynak. A kampányfőnök szerint így elmondható: minden jelölt bírja a helyi szervezetek támogatását. A 152 jelölt túlnyomó többsége egyébként 35 és 50 év közötti, foglalkozásukat tekintve a pedagógusok vezetnek a jogászok, az orvosok és a közgazdászok előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!