Friss hírek

2005.12.23. 14:22

Banditák csaptak le egy pénzszállítóra

A símaszkos, gépfegyveres rablók akár 200 millió forintot is zsákmányolhattak, amikor kiürítettek egy pénzszállító autót Budapesten. Az ismeretlen tettesek ellen gőzerővel folyik a nyomozás, a meneküléshez használt BMW-t már meg is találták.

Vég Márton

Két símaszkot viselő ismeretlen férfi géppisztollyal rátámadt egy pénzszállító autóra csütörtök este fél kilenc körül egy budapesti benzinkútnál. Zsákmányuk elérheti a 200 millió forintot is. Lövés ugyan nem dörrent, de a két fegyveres őr így is megrettent a fenyegetéstől, és több zsákot is átadtak az útonállóknak. A pénz megszerzése után a támadók a szemtanúk állítása szerint egy BMW típusú kocsival menekültek el a Szentendrei úti helyszínről. A tettesek autóját ugyan nem sokkal később Békásmegyeren sikerült megtalálniuk a rendőröknek, a banditák személyét azonban még homály fedi. A BMW-t az elkövetők megpróbálták felgyújtani, de valószínűleg a sietség miatt nem sikerült nekik tökéletesen. A néhány perc alatt lezajló akcióban a pénzszállító autó vezetője és kísérője nem sérültek meg.

A támadók még nincsenek rendőrkézen, de a nyomozás gőzerővel folyik. Egyelőre több szálon fut a vizsgálódás, számos felmerülő kérdést kell tisztázni ahhoz, hogy a nyomára bukkanhassanak a rablóknak. Volt-e együttműködés a támadók és a pénzszállítók között? Előre tudták-e a fegyveresek, hogy mikor érkezik a szállító a benzinkúthoz, vagy követték? Tudták, hogy százmilliókat zsákmányolhatnak, vagy csak véletlenszerűen csaptak le és szerencséjük volt? Sokáig lehetne sorolni a kérdéseket, de válasz egyelőre kevés van.

„Amíg nincsenek meg az elkövetők, addig semmi sincs kizárva. Így az sincs, hogy előre tudott információk alapján hajtották végre az akciót” – mondta lapunknak Schőn Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályának vezetője. Több szemtanúja is akadt a rablásnak. Benzinkúti alkalmazottak és éppen ott tankoló emberek is „egyenes adásban” nézték végig az eseményeket. A símaszkok takarásától természetesen semmit nem láttak az elkövetők arcából. Ráadásul a benzinkútnál kamerák pásztázzák a területet. „A felvételeket is elemzik a kollégák” – árulta el Schőn Péter. A BRFK szóvivője azonban azt már nem mondta el, hogy a fegyveres támadók szerepelnek-e a szalagokon.

A rablás miatt tegnap Budapest-szerte útzárakat emeltek a rendőrök. Az M3-as kivezető szakaszán minden gépkocsit megállítottak és ellenőriztek. Hasonló volt a helyzet valamennyi fővárosi Duna-hídon, valamint a fontosabb főútvonalakon, így a Ferihegyi repülőtérre vezetőn is. A fokozott ellenőrzés értékelhető eredménnyel nem párosult, óriási közlekedési dugókat azonban sikerült okozni vele.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!