Friss hírek

2005.12.19. 17:40

Demonstrációra szólítják a hivatalnokokat

Az állami hivatalokban dolgozók szakszervezetei hétfőn felszólították a hivatalnokokat és a közhivatalok többi dolgozóját, hogy kedden vegyenek részt azon a tiltakozó megmozduláson, amelyet Zágráb főterén tartanak.

BAMA

Az Index.hr portál jelentése szerint az állami és önkormányzati hivatalnokok szakszervezete, a horvát rendőrség szakszervezetei és a honvédelmi hivatalnokok szakszervezetei ma a napilapokban közzétett közleményben a dolgozókat a hivatalnokok méltóságának megőrzése érdekében szólítják demonstrációra, jelenti a CENA hírügynökség. 

A szakszervezetek emellett bejelentették: 65 ezer, az államigazgatásban, a hadseregnél, a rendőrségnél, a vámhivatalnál és az igazságszolgáltatásban dolgozó munkavállaló a jövő héten, december 28-án egynapos sztrájkot tart. A kormány korábban elutasította a szakszervezetek követelését, hogy a köztisztviselőknek juttatott állandó, havi bérkiegészítéssel kompenzálják a fizetéslemaradást.

A szakszervezetek arra figyelmeztetnek, hogy a hivatalnokok többsége 2600-3100 kuna közötti havi bért kap, ami a horvát átlagfizetés 60 százaléka. Ezért kértek béremelést, a kormány azonban csak három százalékos béralap-növelést kínált fel. Ez alig 80 kuna béremelést jelentene számukra, áll a jeelntésben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!