Friss hírek

2005.12.10. 14:59

Fej nélkül temették el Nógrádit – a rendőrség bocsánatot kért

Bocsánatkérésre kötelezte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot pénteki, nem jogerős ítéletében az ügyben első fokon eljáró Fejér Megyei Bíróság a Nógrádi-testvérek kegyeleti jogának megsértése miatt - közölte az MTI-vel a bíróság szóvivője. A bocsánatkérést a Bács-Kiskun megyei napilapban kellett közzétenni.

BAMA

Az ítélet szerint a kegyeletsértést azzal valósította meg a rendőr-főkapitányság, hogy amikor a Nógrádi testvérek megkapták az erőszakos halállal elhunyt édesapjuk holttestének eltemetésére az engedélyt, nem közölték velük, hogy a tetemnek hiányzik a feje, amit csak később találtak meg - mondta Gieszné Boda Orsolya. A kegyeleti jog megsértése és nem vagyoni kártérítés megítéléséért Nógrádi Ádám indított pert a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és annak több munkatársa ellen. Az ügy kijelölés alapján került a Fejér Megyei Bírósághoz, amely pénteken hozott ítéletében a kegyeleti jog megsértésének megállapításán kívül egyebekben - a nem vagyoni kár megítélésében - elutasította a keresetet. A megyei bíróság elrendelte a Nógrádi Ádám ügyében a titkosszolgálati módszerekkel megfigyelt személyek adatainak törlését, továbbá alaptalannak minősítette a felperes által több bírósággal és bíróval szemben bejelentett elfogultságot.

Nógrádi Ádámot édesapja megölésével vádolták. Ügyében az elsőfokú bíróság ítéletének hatályon kívül helyezése és új eljárás lefolytatásának elrendelése után jelenleg a Pest Megyei Bíróságon folyik büntetőper. Az édesapa - Nógrádi József- 1998-ban tűnt el. Földi maradványai 2001-ben kerültek elő egy, a rendőrséghez eljuttatott névtelen levél alapján. Az MTI korábbi információja szerint Nógrádi Ádám azt állította: arról, hogy csonka holttestet temettek el, csak több mint fél évvel később, egy iratismertetés során, 2002. augusztusában szereztek tudomást, azért nem volt lehetőségük mérlegelni, hogy a végtisztesség megadásával várjanak-e a koponya átadásáig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!