Friss hírek

2005.12.29. 21:43

Fideszes kiadvány a makói szórólap-ügyről

Változás 2006 címmel új fideszes kiadvány jelent meg Makón, amely címlapján taglalja a néhány hete kirobbant makói kiadványterjesztés ügyét, a Polgári Szó című szórólap "Betiltva" pecséttel ellátott képével illusztrálva.

BAMA

A rendőrség novemberben indított büntetőeljárást sajtórendészeti vétség megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen, akik úgy készítettek és terjesztettek időszaki kiadványt, hogy nem tettek eleget a hatályos sajtótörvényben előírt bejelentési kötelezettségnek. Martonosi György az MTI-nek csütörtökön elmondta: a napokban megjelent kiadvány nem a novemberben betiltott szórólap folytatása, hanem a párt makói szervezetének választási szórólapja.

A Fidesz Változás 2006 című négyoldalas kiadvány megjelenését bejelentették, és a tervek szerint a választásokig rendszeresen megjelenik - tette hozzá. A szórólap első oldalán a "Tiltott véleménynyilvánítás 15 évvel a rendszerváltás után!" és "Van-e Makón sajtószabadság?" mondatok a novemberben megjelent Polgári Szó című lapra utalnak.

A képviselő szerint, ha bizonyos mondatok sértenek valakit, annak joga van polgári peres eljárást indítani, bár ez eddig nem történt meg és nem érti miért kell a kampányügyekbe bevonni a rendőrséget. Bariné Tóth Éva, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel közölte: az ügy iratait a megyei hatóság elküldte a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalnak, ahol döntenek arról, hogy ki és ki ellen folytatja a nyomozást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!