Friss hírek

2005.12.26. 17:32

Kóka szerint is érdemi reformokra van szükség

Bárki kerül hatalomra, érdemi reformokra van szükség az oktatásban, az államigazgatásban és az egészségügyben – jelentette ki hétfőn Kóka János gazdasági miniszter. Néhány napja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hasonlóan fogalmazott.

Dávid Szonja

A miniszterelnök kijelentette, hogy a szocialisták győzelme esetén csak akkor vállalja kormányzást, ha támogatják reformelképzeléseit. Kóka azt is kijelentette, hogy jogszabályi változtatásokra van szükség a versenyfelügyeletnél és a fogyasztóvédelemben. A gazdasági miniszter megemlítette, hogy a kis beszállítók úgy érzik, hogy kiszolgáltatottak a nagy kereskedelmi vállatok erőfölényének. A versenyhatóság erősítése, és a beszállítói szövetségek szervezése Kóka szerint segítene a kis cégeknek.

A gazdasági miniszter a körbetartozások kapcsán bejelentette, hogy konzultációt kezdtek a megfelelő piaci képviselőkkel. A megoldást azonban nem kizárólag a kormányzattól kell várni. „Az érdekképviseletek feladata felhívni a figyelmet arra, hogy mely cégekkel nem ajánlott szerződni” – mondta Kóka János. Jövőre a minisztériumi háttérintézmények összevonása várható, amelyekből 10-15 milliárd megtakarítás várható. A gazdasági tárca vezetője szerint az államháztartási hiányt úgy kell csökkenteni, hogy közben szem előtt tartsák a szociális felelősséget, s gyorsforgalmi utak is épülhessenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!