Friss hírek

2005.12.10. 14:29

Téves földrengés-riasztás volt Dombrád térségben

Bár a szlovák szeizmológiai intézet műszerei földrengést jeleztek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dombrád térségében, a magyar Földrengésjelző Obszervatórium nem észlelt földmozgást a térségben - mondta az obszervatórium munkatársa szombaton az MTI-nek.

BAMA

A Magyar Rádió honlapja szombaton arról számolt be, hogy kisebb, a Richter-skála szerinti 3,2-es erősségű földrengés volt péntek este Dombrád térségében az Európai Földrengéskutató Intézet szerint. Vus Zoltán, a Földrengésjelző Obszervatórium munkatársa közölte: a katasztrófavédelem péntek este jelezte nekik, hogy a hozzájuk eljutott értesítés alapján rengést észleltek. Hozzátette: a szlovák automatikus földrengés-meghatározó rendszer jelzett arra a területre földmozgást, a magyar obszervatórium állomásai azonban nem észleltek földrengést, és lakossági bejelentés sem érkezett. "Téves riasztásról volt szó" - fogalmazott a szakember. Tájékoztatása szerint a szlovák helymeghatározó rendszer, amely több ország állomásainak adatait gyűjti össze, december elsejére is jelzett földrengést Magyarországon, de akkor sem volt földmozgás. Kozmáné Kasza Veronika, a 4360 lakosú Dombrád polgármestere az MTI kérdésére szombaton azt mondta, hogy tudomása szerint a településen nem észleltek földrengést a lakosok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!