Friss hírek

2006.01.12. 17:45

Visszaküldené a börtönbe Agcát az igazságügy-miniszter

Csütörtökön délelőtt még több százan hősként ünnepelték a börtönkapun kilépő Ali Agcát Törökországban, néhány órával később már veszélybe került a szabadsága. A török igazságügy-miniszter bejelentette, felülvizsgáltatja a pápa elleni merényletről és egy másik gyilkosságról ismertté vált férfi szabadlábra helyezésének jogszerűségét.

BAMA

Cemil Cicek miniszter úgy nyilatkozott: azt egyelőre nem állítja, hogy egyértelműen jogtalan lenne Agca szabadon engedése, de van olyan érzése, hogy történtek hibák, amikor a döntés megszületett. Ezért ő most írásban felszólítja a fellebviteli bíróságot, vizsgálja fölül Agca ügyét. A miniszter nem tartja kizártnak, hogy a merénylőnek vissza kell térnie a börtönbe. Az a korábbi igazságügy-miniszter, Hikmet Sami Turk, aki 2000-ben Agca törökországi börtönbe való átszállításáról intézkedett, szintén kritizálta a hajdani merénylő kiengedését. Jogtalan és szégyenletes döntésnek tartja természetesen Agca szabadon engedését annak az újságírónak a családja is, akit Agca meggyilkolt, és a török közvélemény nagyobbik része is. Az újságíró családjának ügyvédje bejelentette, fellebezni fog a strassbourgi emberjogi bíróságon a török igazságszolgáltatás felháborító döntése ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!