Friss hírek

2006.03.07. 07:04

Az ekho senkinek se jó

A Fidesz szerint nem engedhető meg, hogy az ekhóra való áttéréstől csökkenjen az adózók jövedelme. Kormányra kerülése esetén ezért az ellenzéki párt felülvizsgálná az egyszerűsített közteher-viselési hozzájárulásról (ekho) szóló törvényt, jelentette be Tállai András fideszes képviselő.

BAMA

Tállai szerint az ekho-ról szóló jogszabály a mostani kormánykoalíció selejtes termékei közé tartozik, amit ki kell dobni. Amellett, hogy az ekho szerint adózóknak visszaesik a nettó jövedelme, csökkentett mértékű tb-juttatást tesz lehetővé, és nem is önkéntesen választható, hanem kényszer azoknak, akik most megbízási szerződéssel dolgoznak. A politikus szerint leginkább az evások érezhetik magukat becsapva, mert nekik a kormány az evával nagyon kedvező adózási formát ajánlott, az ekhóval viszont az átalányadó 2-3-szorosát fizethetik ezután. Így éppen azok lehetnek a kárvallottak, akiket az ekhóval eredetileg meg akartak védeni. Rosszabbul járnak ráadásul azok is, ha az ekhóra térnek át, akik eredetileg munkaviszonyban dolgoztak, ők ugyanis elesnek az olyan juttatásoktól, mint a táppénz, a fizetett szabadság, "ennek fejében" viszont az ekhós jövedelmüknek csak a felét veszik figyelembe a nyugdíj kiszámításánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!