Friss hírek

2006.03.07. 07:20

Lengyel-magyar tengely kell

Közép-Európa észak-déli tengelyét hozhatná létre Lengyelország és Magyarország. Ez főleg az energiaellátás és a közlekedés összehangolását jelentené, egyezett meg kétnapos varsói tárgyalásán Németh Zsolt, a magyar külügyi bizottság elnöke és Jaroslaw Kaczynski a lengyel kormányzó párt elnöke.

BAMA

Németh Zsolt Varsóban találkozott a Jog és Igazságosság Pártjának vezetőjével, megbeszélés folytatott a lengyel külügyi bizottság elnökével, valamint a lengyel parlament elnökével, Marek Jurekkel. Németh Zsolt elmondta: a tárgyalásokon egyetértettek a lengyel politikusokkal abban, hogy az Európai Unió keleti politikáját, főleg az Oroszországra vonatkozó döntéseit, a két ország együtt próbálja meg befolyásolni, okulva a január elejei energiaválságból. A fideszes politikus és a lengyel Jog és Igazságosság Pártjának elnöke egyetértett abban is, hogy Ukrajna szuverenitásának megerősítése és az ország mielőbbi NATO tagsága közös érdek. A tárgyalásokon szóba került a határon túli nemzetrészek kérdése is. A lengyel fél is úgy vélte, hogy a határon túl rekedteket a korábbiaknál nagyobb figyelemben kell részesíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!