Jászladány

2017.07.25. 11:30

Sérült gólyát mentettek a rendőrök

Egy arra sétáló férfi is segített a jászladányi járőröknek.

Banka Csaba

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock.com

A helyi rendőrőrs rendőrei Jászladány településen járőröztek, amikor hétfőn este kilenc óra körül az egyik forgalmas utcán megpillantottak egy gólyát, amely az arra közlekedő járművek elől ugrott félre. A kölyökgólya láthatóan nem tudott elrepülni, valószínű a nagy vihar miatt eshetett ki a közeli fészekből.

Képünk illusztráció
Forrás: Shutterstock.com

A rendőrök megálltak mellette és igyekeztek megakadályozni, hogy ismét a forgalom felé vegye az irányt. Megkértek egy arra sétáló fiatalembert, hogy közreműködésével körbe tudják fogni a bajbajutott állatot. Segítségével a járőrök gondosan egy kabátba, majd egy plédbe burkolták a madarat és szolgálati gépkocsival elvitték a Jászberény külterületén található – hasonló sorsú és ellátásra szoruló madarakkal is foglalkozó – „Sasközpontba”, ahol átadták a természetvédelmi őrnek – tájékoztatta honlapunkat a megyei rendőrfőkapitányság szóvivője.

Juhász Tibor a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre, a központ vezetője lapunk érdeklődésére elmondta, hogy időközben megvizsgálták a madarat, de szerencsére sérülést nem találtak rajta. Az előírtak szerint egy ideig még karanténban tartják,

majd a központ többi, mentett gólyájának röpdéjében helyezik el. Ebben a szezonban a jászladányi a nyolcadik mentett kisgólya a Sasközpontban. A folyamatosan erősödő vándormadarakat várhatóan augusztus 20-án délelőtt, a központ „Fiókaröptető napján”

engedik szabadon, esélyt teremtve arra, hogy Afrikába készülő társaikhoz csatlakozzanak még a madárvonulás kezdete előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!