Gasztronómia

2010.11.08. 00:00

Magyar vagy olasz?

Mi a fő különbség egy magyar és egy olasz ember között? Most nem arra gondolok, ami nyilvánvaló, hogy az egyiknek egy kicsit kevesebbet kell mennie, ha a tengerpartra akar eljutni.

Mindmegette.hu

A gyors ebéd

Ha üzleti úton vagyunk Olaszországban, kétféleképpen szoktunk ebédelni. A rohanós változatnál csak egy piadina vagy panini az ebédünk. Ezt a szendvicsfélét átmelegítik, a sajt kissé folyóssá válik benne. Van, ahol a melegítés előtt kiveszik belőle a sonkaszeletet, van, ahol az egész szendvicset összelapítják a forró vaslapok között. Állva fogyasztja mindenki, utána pedig jöhet az elmaradhatatlan kávé.

[caption id="" align="aligncenter" width="380"] Magyar vagy olasz?
[/caption]

A ráérős ebéd

A ráérősebb változatot sokszor üzleti ebédként éljük meg tárgyalópartnereinkkel egy asztalnál ülve. A magyar éttermek választékához képest kevés ételből választhatunk egy trattoriában, gyakran még étlap sincs. Amit kínálnak, az viszont megállná a helyét egy jóval magasabb besorolású helyen is. Frissen készítik az ételeket, kedves kiszolgálással párosítják, és az áruk is megfizethető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!