Gazdaság

2006.11.30. 16:38

Tízszeresére növelték az Electrolux termelését

A svéd világcég, az Electrolux évente negyvenmillió terméket értékesít mintegy százötven országban. Ezek közül minden nyolcadikat a cég magyarországi gyárai állítanak elő.

SZOLJON

A globális vállalat tizenöt évvel ezelőtt telepedett meg hazánkban. A másfél évtizedes jubileum alkalmából tegnap ünnepséget szerveztek az Electrolux Lehel jászberényi gyárában. A vendégeket Takács János vezérigazgató köszöntötte. Az ünnepségen részt vevő Lars Göran Johansson, az Electrolux AB alelnöke szerint az idő igazolta: jó döntés volt tizenöt évvel ezelőtt, hogy a berlini fal leomlása után közvetlenül az elsők között telepedtek le az országban. Akkor évenként félmillió terméket állítottak elő Jászberényben, most pedig az Electrolux Lehel évenként ötmillió árut értékesít szerte a világon. Mint mondta, jó tapasztalatokat szereztek hazánkról. Befektetőként azokat az országokat részesítik előnyben, ahol gazdasági, politikai stabilitás van, megfelelő beszállítói háttér alakult ki, és képzett munkaerőre támaszkodhatnak. Ezeket hazánkban eddig megtalálták.
Az ünnepségen felszólaló Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter példaértékűnek nevezte a cég hazai történetét. Mint mondta, a kormány jelenleg azért döntött a változtatás mellett, hogy a rövid távú kellemetlenségek után hosszú távon az ország versenyképessége fennmaradhasson, hogy az uniós csatlakozás ne csak egy szűk réteg számára teremtse meg a felemelkedés lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!