Gazdaság

2006.11.28. 08:19

Volt elég idő, nincs haladék az e-bevallásra

Akár félmillió forintos büntetésre is számíthat az, aki januártól nem tesz eleget elektronikus adóbevallási kötelezettségének. Az adóhivatal nem tervezi türelmi idő bevezetését.

SZOLJON

Január elsejétől valamennyi cégnek kötelező áttérnie az elektronikus adóbevallásra abban az esetben, ha kifizetőhelyként működik. Ez csaknem egymillió vállalkozást érint. Közülük eddig mindössze 650 ezren készültek fel arra, hogy eleget tesznek jogszabályi kötelezettségüknek, vagyis ennyien végezték el az okmányirodáknál az úgynevezett ügyfélkapu-regisztrációt.

A többi vállalkozásnak év végéig, az elkövetkező hat hétben kell regisztrálnia. Aki ezt nem teszi meg, akár 500 ezer forintos büntetést is kaphat. Az adóhatóságnál egyelőre nem gondolkodnak azon, hogy türelmi időt vezessenek be az elektronikus adóbevallásra, a szakemberek szerint ugyanis a jogszabályok elég felkészülési időt hagytak az adózóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!